Media about us

Не "Мрією" та "Русланом" єдиними: крилата голлівудська "акула" з пропискою у Львові.

В Україні, напевно, не знайдеться людини, яка не чула б про Ан-225 "Мрія" – найбільший у світі унікальний вантажний літак, який зараз, як ніколи, виявився потрібен людству.

Чи про Ан-124 "Руслан" – теж найбільший, але вже серійний вантажний борт, п’ять з яких зараз безперервно виконують рейси у співпраці з НАТО.

Про ці літаки усі говорять і захоплюються ними. Але не менш важливими, потрібними і корисними є їх менші "брати" з сімейства КБ "Антонова". А саме Ан-26 та Ан-32.

Саме вони гасять лісові пожежі у Чорнобилі та на Поліссі, вони в будь-яку хвилину готові перевозити хворих та поранених, вони доставляють медичні вантажі та посилки по Україні.

Про одного з них нині хочеться сказати найбільше.

А саме про улюбленця всієї авіаційної спільноти Львова, голлівудського красеня, який нині експлуатує авіакомпанія "Елерон" – літака з окрасом і душею справжнього хижака у небесному морі.

 

"Акула" – менша сестра "Мрії" та "Руслана"


До міста Лева він прибув з Рівного ще у серпні 2019 року, розпочавши програму регулярних поштових та вантажних перевезень. Тоді його маршрути пролягали у Дніпро та Київ.

Як виявилось, цей проект був дуже вдалий та своєчасний. І зараз він лише розширюється. Літак, зокрема, перевозить посилки "Нової пошти" та "Укрпошти". Основні польоти відбуваються у Ригу, звідки до Львова доставляються посилки аж з Китаю.

Цікава історична деталь: у 1918 році саме через Львів, Проскурів та Київ проходила мережа першої у світі авіаційної пошти.

 

Літак з окрасом і душею справжнього хижака у небесному морі

 

Незвична ліврея та розвиток вантажних перевезень у Львові, не єдина причина згадати про цей борт саме зараз.

Не менш цікавою є історія цього літака, а, якщо докладніше, те, що йому якраз виповнилось 35 років! Адже саме у квітні 1985 року Ан-26 (UR-CSK) був введений в експлуатацію.

За весь цей час борт встиг попрацювати у СРСР, Болгарії, Австрії, Угорщині та Англії.

 

АН-26 "Акула" здійснює програму регулярних поштових та вантажних перевезень


Свою ліврею та всесвітню популярність літак отримав після зйомок у голлівудському блокбастері "Нестримні-3" (2014). Тоді він зіграв одну з головних ролей, разом з плеядою зірок, серед яких: Сильвестр Сталлоне, Джейсон Стетем, Арнольд Шварценеггер, Антоніо Бандерас, Уеслі Снайпс, Мел Гібсон, Дольф Лундгрен та Гаррісон Форд.

Вже тоді він вірою і правдою боровся на стороні Добра, витримував усі негаразди супергероя, будучи таким же зрілим і досвідченим, як і інші зірки на знімальному майданчику.

 Та, як виявилось, бути героєм можна не лише у кіно, але й у буденному житті, коли цього вимагають обставини, а саме: доставка товарів медичного призначення для лікарень та посилок людям, що перебувають на самоізоляції чи карантині.

То ж бажаємо йому ще багатьох років безвідмовної роботи, мирного неба та комерційного успіху разом з новими партнерами та друзями.

 

Свою ліврею літак отримав для зйомок у голлівудському блокбастері "Нестримні-3"

 

Також він нажив всесвітньої популярності

 

Бути героєм можна не лише у кіно, але й у буденному житті

 

Зараз літак здійснює також доставку товарів медичного призначення для лікарень

 

Цей борт встиг попрацювати у СРСР, Болгарії, Австрії, Угорщині та Англії

 

"Акула" на старті

 

Полетіли!

 

Богдан Білан, спеціально для УП.Життя

Фото Юрій Танчин

Author: 11.05.2020 Author: Богдан Білан Source: УП.Життя