ЗМІ про нас

"Нестримні": літак Ан-26, який знімали в голлівудському фільмі, прилетів до Рівного

На цьому літаку протягом третьої частини американського бойовика «Незламні» пересуваються головні герої. Серед зірок Голівуду у стрічці знялись Сильвестр Сталлоне, Арнольд Шварцнеггер, Антоніо Бандерас та Мел Гібсон.

На фюзеляжі збереглися зображення черепів та щлеп акули, які нанесли перед зйомками. Зафарбовувати їх не будуть.

«Малюнок на літаку - це витвір мистецтва», - розповів про своє відчуття журналістам генеральний директор вантажної авіакомпанії «Елерон» Андрій Кішинський.

АН-26, який мільйони глядачів з усього світу бачили на екранах кінотеатрів і телевізорів, тепер базуватиметься у міжнародному аеропорту Рівного.

Літаку понад 30 років, він у робочому стані. Повітряне судно використовуватимуть  для вантажних перевезень.

«Ми не купували літак, а взяли його в лізинг у європейської компанії, це наші давні партнери. І коли ми отримали пропозицію взяти саме цей літак, безумовно, ми не змогли відмовитись», - додав Андрій Кішинський.

Згідно з української реєстрацією, АН-26 отримав назву Кіла. У свій перший рейс він вирушить після завершення розмитнення.

«Точка базування компанії «Елерон» у нас в аеропорту Рівного. Вони як до себе додому прилітають, - і зареєстровані у нас, і є приміщення в оренду», - розповів директор міжнародного аеропорту «Рівне» Ігор Насинюк.

В останні роки Рівненський аеропорт приймав лише пасажирські літаки, тепер звідси літатимуть і вантажні.

Нагадаємо, станом до середини березня 2019 року літак перебуває в міжнародному аеропорту «Київ. Жуляни», де проходить технічну перевірку.

Новинний сюжет телеканалу «П’ятий»

Автор: 18.01.2019